Auto wassen veenendaal

Wil je je auto wassen? Er zijn verschillende mogelijkheden om je auto te wassen. Als eerste kun je natuurlijk goed zelf je auto wassen. Daarnaast kun je ook naar een wasstraat gaan zodat je zelf niks hoeft te doen. Als je het zelf wilt doen maar niet de producten thuis hebt, kun je er ook voor kiezen om naar een wasbox te gaan.

Let er wel op dat een wasbox vaak onbeheerd is, we horen wel eens verhalen dat de borstel bij een wasbox vaak vies is en schade kan veroorzaken.

Auto wassen met de hand

Als je je auto gaat wassen met de hand is dit vaak de goedkoopste optie. Het wassen bij een wasbox kost vaak enkele euro’s en bij een wasstraat betaal je minimaal €7,50 voor een simpele wasbeurt. Belangrijk bij het wassen van een auto is dat je aan het begin de auto altijd goed afspuit. Door de auto goed af te spuiten verwijder je al het grove vuil van je auto. Als je zonder de auto af te spuiten de auto met een spons ga wassen, ga je sneller krassen veroorzaken. Het vuil raakt in de spons en krast over de auto. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede spons gebruikt bij het wassen van een auto. Vaak word gedacht dat de ouderwetse grote gele spons het beste is om een auto te wassen, maar dit is niet waar. Deze veroorzaakt juist sneller krassen doordat de gele spons goed het vuil vasthoud waardoor dit dus de krassen veroorzaakt. Een washandschoen of een vezelspons is beter aan te raden.

Maak nooit gebruik van een schuurspons

Wat je helemaal niet moet gebruiken is een schuurspons, zoals de naam al zegt schuurt de schuurspons, als je dit gebruikt voor de lak dan krijg je extreme lakschade aan je auto. In sommige gevallen word de schuurspons wel gebruikt voor de velgen, maar ook dit is af te raden omdat ook hierbij schade kan voorkomen. Zorg dus voor een juiste spons voor je de auto gaat wassen. Daarnaast moet je ook goed opletten met de shampoo waarmee je de auto wast.

Net zoals bij mensen heeft de auto ook een goede behandeling nodig om netjes gewassen te worden. Nog steeds horen wij verhalen over mensen die hun auto wassen met Dreft allesreiniger of Dasty. Maar dit is zeer af te raden, ook dit kan enorme schade veroorzaken aan de lak van je auto. Als je je auto zelf gaat wassen zul je dit waarschijnlijk vaker dan 1 keer gaan doen. Kies er in dat geval dan ook voor om de juiste autoshampoo te gebruiken. Investeer in de shampoo, daarmee zorg je ook voor een schonere auto.

Belangrijk is ook om warm water te gebruiken i.p.v. koud water, dit zie je natuurlijk in het huishouden ook terug. Warm water reinigt beter dan koud water reinigt. Zorg er ook voor dat je bij het wassen van de auto schoon warm water gebruikt. Gebruik bij het reinigen van de velgen, niet dezelfde emmer water als bij de auto zelf. Hierdoor voorkom je ook al een hele hoop schade.

Veel mensen denken als op een zaterdag de zon schijnt van, laten we eens lekker de auto wassen. Maar wat veel mensen niet weten, is dat dit helemaal niet slim is. Als je je auto gaat wassen in de zon, droogt het water of de shampoo op de auto veel te snel op. Hierdoor krijg je kringen op je auto die ook in de lak kunnen trekken. Het is veel slimmer om in de schaduw de auto te wassen, hierdoor hoef je je niet te haasten, en droogt de auto veel natuurlijker op. Als je klaar bent met wassen is het wel verstandig om de auto droog te maken met een vezeldoek, een zeem. Als je je auto normaal laat drogen zonder hem met de hand droog te maken krijg je ook kringen op de auto.

Werk vanaf boven naar beneden

Wat natuurlijk ook heel belangrijk is bij het wassen van de auto, dat je van boven naar beneden werkt. Als je de auto schoonmaakt stroomt het water van boven naar beneden. Als je begint met de onderkant van de auto, stroomt daarna het vieze water van de bovenkant langs het schone gedeelte. Dit is natuurlijk niet handig. Begin daarom met het wassen van de auto met het dak, daarna de ramen en zo ga je door naar onder.

Als je de auto hebt gewassen, spuit je hem ook af van boven naar beneden, en daarna droog je hem ook af met een zeem van boven naar beneden. Let erop bij het gebruik van een zeem dat je deze goed omspoelt voordat je deze gebruikt. Ook bij een zeem is het risico groot dat er vuil op de zeem zit. Vooral bij een droge doek kan dit enorme lakschade veroorzaken.

Naast de autoshampoo raden we ook bij een zeem en een spons aan om goede kwaliteit te kopen. Het is natuurlijk zonde als je slechte kwaliteit producten gaat gebruiken om je auto schoon te maken. Het hoeft helemaal niet duur te zijn maar als je vaker je auto wast is het wel aan te raden.

Auto wassen in Wasbox

Heb je thuis geen hoge druk spuit of tuinslang beschikbaar? Dan kun je er ook voor kiezen om langs een wasbox te rijden. Bij een wasbox heb je de gelegenheid om zelf tegen betaling je auto te wassen. In principe is alles aanwezig om je auto goed en zorgvuldig te wassen. Het enigste wat vaak niet aanwezig is is een zeem om de auto te drogen.

Let er op dat je bij het wassen in de wasbox goed oplet of de spons goed schoon is, vaak horen we dat mensen de spons bijvoorbeeld op de grond zetten, waardoor hier natuurlijk allemaal vuil in komt. Hierdoor veroorzaak je ook weer enorm veel krassen.

Bij het wassen in een wasbox heb je vaak ook de mogelijkheid om de auto in de wax te laten zetten, dit kost niet veel tijd maar zorgt wel voor een beschermende laag op je auto. Vaak werkt het wassen bij een wasbox op tijd. Dus voor €3,00 mag je bijvoorbeeld 7 minuten je auto wassen.

Wat veel mensen tegenwoordig doen is ze kopen een eigen wasspons, shampoo, emmer en zeem. In de wasbox gebruiken ze hun eigen wasspons , emmer en zeem om hun auto te wassen. Zo weten ze zeker dat de wasborstel van de wasbox geen schade aan de auto veroorzaakt. Daarna kunnen ze ook goed hun auto droog maken door gebruik te maken van de zeem.

Auto wassen in een WaSstraat

Winkelwagen