Geschorste auto verkopen

Als je een geschorste auto wilt verkopen dan is het goed om na te kijken wat hier precies bij komt kijken. Met een geschorste auto mag je natuurlijk niet de weg op, dus mag je een geschorste auto wel verkopen?

WAAROM WORD EEN AUTO GESCHORST?

Als eerste is het goed om te weten waarom een auto word geschorst. Als je een auto op je naam hebt staan, betaal je in Nederland wegenbelasting en ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Je betaalt per auto die op je naam staat wegenbelasting en de autoverzekering. Heb je dus een auto staan die je bijna nooit rijd dan betaal je hier wel de wegenbelasting en autoverzekering voor.

Hiervoor zou je dus de auto kunnen schorsen, door de auto te schorsen vervalt de wegenbelasting en kun je de autoverzekering opzeggen. Ook hoef je als je auto geschorst is niet de auto APK te laten keuren. Dit scheelt je dus een hoop extra kosten. Je kan een auto al schorsen voor 1 , 2 of 3 jaar. De kosten voor het aanvragen van het schorsen varieert tussen de €25 en €125 euro. Afhankelijk van hoe lang je de auto schorst.

Als je een auto schorst mag je hiermee niet meer mee op de weg. Doordat je hem schorst ben je natuurlijk ook niet meer verzekerd dus is het verboden om de weg op te gaan. Vaak worden auto’s geschorst als ze opgeknapt worden in een werkplaats.

WAT ALS JE MET EEN GESCHORSTE AUTO RIJD?

Als je een auto hebt geschorst mag deze niet meer op de openbare weg. Als je toch op de openbare weg rijd en je word aangehouden door de Politie kun je rekenen op een boete van minimaal €400. Ook als je niet rijd maar de auto wel op een openbare weg of parkeerplaats staat kun je rekenen op een hoge boete.

Een geschorste auto moet ten allen tijden op eigen terrein staan. Er zijn twee kleine uitzonderingen wanneer de geschorste auto de weg op mag. Als je je geschorste auto APK wilt laten keuren, mag je naar een RDW gekeurde autogarage gaan om de auto APK te laten keuren. Let er hierbij op dat je na het keuren het APK-rapport goed bij je houd voor het geval je gecontroleerd word.

Daarnaast mag je met een geschorste auto de weg op als je naar een auto evenement gaat. Dit mag alleen als de auto ouder dan 15 jaar is en het ritje naar het evenement aangemeld is bij de belastingdienst. Let erop dat als je je geschorste auto ook niet hebt verzekert dat je bij een ongeval volledig persoonlijk aanspreekbaar bent.

GESCHORSTE AUTO VERKOPEN, MAG DAT?

Ja een geschorste auto verkopen mag, eigenlijk is het verkopen van een geschorste auto precies hetzelfde als het verkopen van een ‘normale’ auto. Bij het verkopen van een auto schrijf je de auto altijd over op naam van de nieuwe eigenaar. Als je dit bij een geschorste auto doet, vervalt op het moment van overschrijven de schorsing op de auto. Daarna krijgt de nieuwe eigenaar de vrijwarring van de auto en is de auto op dat moment niet meer geschorst. Het geld wat je betaalt hebt voor het schorsen van de auto krijg je niet terug. Je betaalt ook geen extra kosten omdat je de schorsing opheft.

WAT KOST HET SCHORSEN VAN EEN AUTO?

Het schorsen van een auto kost gemiddeld tussen de €25 en €125 dit is afhankelijk van hoeveel jaar je de auto schorst en de leeftijd van de auto. Als je de schorsing vroegtijdig opzegt betaal je hier niet voor.

De kosten voor het schorsen kun je niet terugontvangen als je de schorsing eerder stopzegt.

Winkelwagen