Goedkope Autoverzekering

Ben je opzoek naar een goedkope autoverzekering? Wij van Goedkope Occasions helpen je opweg. Als je een auto aanschaft dan is één van de eerste dingen die je doet de auto laten verzekeren. Want in Nederland is het verplicht om je auto te laten verzekeren als je er mee op de weg wilt rijden. Maar welke partij bied nou een goedkope autoverzekering aan? Nou er is niet één partij die altijd de goedkoopste autoverzekering aanbied. Dit komt omdat de premie die je betaalt van veel factoren afhankelijk is zoals leeftijd, type auto en woonplaats. Maar welke autoverzekeringen bestaan er nou eigenlijk?

Goedkope Autoverzekering www_goedkopeoccasions_nl
Goedkopeautoverzekering

SOORTEN AUTOVERZEKERINGEN;

WA

Dit is de ‘goedkoopste’ en meest simpele auto verzekering en meest goedkope autoverzekering om af te sluiten. Iedereen die een auto heeft moet minimaal een WA verzekering hebben. Bij de WA-verzekering ben je alleen verzekerd voor schade die je aan andere aanricht.

Dus als je met je auto tegen een paal aanrijd en je auto is beschadigt dan word dit bij deze verzekering niet vergoed. Als je tegen een andere auto aanrijd ben je alleen verzekerd voor schade aan de tegenpartij.

BEPERKT CASCO

Dan heb je ook nog Beperkt Casco, je ben dan al WA verzekerd, maar krijgt nog net wat extra dekking. Ze noemen deze verzekering ook wel WA+. Je bent dus nog steeds verzekerd voor schade die je aan andere aanricht. Daarnaast ben je ook verzekerd voor ruitschade, stormschade, brandschade en tegen diefstal en inbraak.

Bij deze ben je alleen nog niet verzekerd voor je eigen auto.

ALLRISK

De Allrisk verzekering is de meest dure verzekering. Maar je bent dan ook wel het meest verzekerd. Je bent hiervoor tot bijna alles verzekerd. Rij je met je auto tegen een andere auto aan. Dan ben je voor beide auto’s verzekerd. Er zijn natuurlijk nog wel wat uitzonderingen waarvoor je niet verzekerd bent, zoals rijden onder invloed, rijden zonder geldig rijbewijs, schade door onbehoorlijk gedrag of schade door opzet.

WELKE GOEDKOPE AUTOVERZEKERING PAST BIJ MIJ?

Bij een nieuwe auto is het verstandig om je auto allrisk te laten verzekeren. Hierdoor is je premie wel het hoogst maar bij eventuele schade ben je het best verzekerd. Als je auto meer dan 5 jaar oud is kan je ook kiezen voor beperkt casco. Als je auto meer dan 8 jaar oud is kun je je ook minimaal laten verzekeren volgens de WA-verzekering.

Dit alles is natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel premie je wilt en kunt betalen. Het spreekt voor zich dat je bij Beperkt casco verzekering minder betaalt dan bij de Allrisk verzekering. Bij de standaard WA-verzekering ben je het minste premie per maand kwijt.

HOEVEEL PREMIE BETAAL IK BIJ EEN GOEDKOPE AUTOVERZEKERING?

De hoeveelheid premie die je maandelijks betaalt is als eerst natuurlijk afhankelijk van de soort dekking die je kiest. Kies je voor WA-verzekering, Beperkt casco of voor Allrisk. Daarnaast is de premie afhankelijk van leeftijd, woonplaats, schadevrije jaren, aantal kilometers dat je per jaar rijd en het type auto. Denk bij het type auto bijvoorbeeld aan het vermogen of aan het gewicht van een auto.

Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een aanvullende dekking, hierdoor kan je premie nog wat hoger uitvallen. Je hebt 3 verschillende aanvullende dekkingen. Rechtsbijstand, inzittendenverzekering en de pechhulp.

AANVULLENDE DEKKINGEN

RECHTSBIJSTAND

Bij de rechtsbijstand verzekering kun je ervoor kiezen om de af te sluiten als een aparte verzekering voor je auto. Let er goed op hoe je je auto laat verzekeren. Je hebt 3 vormen rechtsbijstand voor je verzekering; Verhaalbijstand, Autorechtsbijstand en de Verkeersrechtsbijstand. De verkeersrechtsbijstand is in dit geval het meest uitgebreid. De verkeersrechtsbijstand is als enigste persoonsgebonden en niet gebonden aan een voertuig.

INZITTENDENVERZEKERING

De inzittendenverzekering is ook niet verplicht om af te sluiten, het kan wel handig zijn. Als je een ongeluk veroorzaakt waardoor je je auto in de prak rijd is de schade aan je auto verzekerd. Maar jij als inzittenden of eventuele passagiers zijn dit niet. Als een passagier of andere bestuurder letsel oploopt ben je hier met de All-Risk verzekering niet voor verzekerd. Met de inzittendenverzekering ben je hier dus wel voor verzekerd.

Binnen de inzittendenverzekering heb je ook weer verschillende verzekeringen om af te sluiten namelijk de ongevallen inzittendenverzekering en de schadeverzekering inzittenden.  De ongevallen inzittendenverzekering is in dit geval goedkoper dan een schadeverzekering inzittenden maar je bent beperkter verzekerd.

Wat te doen bij autopech? www_goedkopeoccasions_nl
Autopech

PECHHULP

Ook voor pechhulp kun je je laten verzekeren. Vaak kan dit bij de autoverzekering extra tegen een bepaald bedrag per maand. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van pechhulp service van ANWB of de BOVAG.

Na het lezen van dit weet je nu waar je op moet letten bij het afsluiten van een autoverzekering. Het gaat dus niet alleen om wat per maand de goedkoopste autoverzekering is maar ook wat je risico’s zijn. Wil je meer weten over autoverzekeringen of wil je advies van één van onze adviseurs? Neem dan gerust contact met ons op!

Winkelwagen