Wat is een Chassisnummer ?

WAT IS EEN CHASSISNUMMER?

Een chassisnummer is ook wel een voertuigidentificatienummer of frame nummer. Elk voertuig wat op de weg mag rijden beschikt over een chassisnummer. Het is een identificatiecode van 17 cijfers en letters. Elk voertuig beschikt over een unieke code.

Dus niet alleen auto’s maar ook vrachtwagens, motorfietsen, scooters beschikken over deze code. Het chasssisnummer zorgt ervoor dat er onderscheid kan worden gemaakt in alle voertuigen die wereldwijd rond rijden.

CHASSISNUMMER IS VERPLICHT

Een chassisnummer is verplicht voor elke voertuig wat zich op de weg bevind. Het nummer bestaat sinds 1980 uit 17 letters en cijfers. Het staat wereldwijd vastgesteld dat de samenstelling is door IS0 3779. Het chassisnummer word gecreëerd uit 3 groepen. Het World manufacturer indentification (WMI) , Vehicle description section (VDS) en Vehicle indicator section (vis) alle letters worden gebruikt behalve de letters I, O en Q dit komt omdat deze letters als het vervaagt in de war kan worden gebracht met de cijfers 1, 0 en 9.

Heb je een Oldtimer van voor 1980 dat kan het dus zijn dat jou auto niet over een chassisnummer beschikt, dit is geen probleem. Er word altijd gekeken naar de eisen op het moment dat de auto is geproduceerd.

WAAR VIND IK HET CHASSISNUMMER ?

Het chassisnummer is gekoppeld aan een auto en niet aan een persoon. Je kan het nummer vinden op het kentekenbewijs van een auto. Je kan het ook vinden onder de motorkap. Het staat vaak op een sticker waar het chassisnummer op staat. Tegenwoordig zie je ook bij veel auto’s tussen de voorruit en de motorkap een code staan, dit is de chassisnummer.

Door het chassisnummer kan er dus altijd worden achterhaalt van die we auto is maar ook autobedrijven kunnen precies zien wat bij deze auto hoort en welke onderdelen er nodig zijn voor de auto. Als het chassisnummer door schade of door roest niet meer volledig leesbaar is dien je dit te laten aanpassen. Let erop dat dit alleen bij het RDW mag gebeuren.

Wil je meer weten? Wij van goedkopeoccasions helpen je graag verder!Berichtnavigatie

Winkelwagen