Welke auto is het voordeligst om te rijden?

Welke auto het voordeligst is om te rijden hangt van verschillende factoren af. Een belangrijk onderdeel zijn de maandelijkse lasten zoals de wegenbelasting en de verzekering. Kies je voor een zwaardere auto dan is je wegenbelasting automatisch ook hoger. Wegenbelasting is daarnaast ook afhankelijk van andere factoren zoals onder andere woonplaats en brandstof. In Amsterdam betaal je meer wegenbelasting dan je betaalt in een dorp in Friesland.

Kies je ervoor om je auto WA te verzekeren of WA-Cascco (All-Risk) te verzekeren. Hoe uitgebreider je je verzekert hoe meer premie je maandelijks betaalt.

Kort samen gevat is het dus het meest interessant om een ‘lichtgewicht’ auto te kopen en deze beperkt dus alleen WA te verzekeren hierdoor blijven je maandelijkse lasten het laagst.

Daarnaast is het belangrijk of je veel kilometers rijd of weinig. Rij je tot 15.000 km per jaar dan is een benzine auto vaak het voordeligst. Rij je meer dan 15.000 km per jaar dan kan de keuze voor een LPG auto of een Diesel auto misschien wel verstandiger zijn.

Waar je verder op moet letten is het merk auto dat je koopt. Bij een eventuele onderhoudsbeurt zijn de onderdelen van een BMW een stuk duurder dan van Toyota. Daarnaast

Winkelwagen